Tenerife 2022

Vores vinter tur til Tenerife 2022
Tenerife - Playa de Los Cristianos hvor vi boede Nogle småfede vikinger og deres skib Ragnarok Der var god plads til lidt beach volly. Dydig dame ved havet.
Fang med færgen til en af de andre kanariske øer i baggrunden. Vi besøgte den etnografiske park Pirámides de Güímar. Der er i alt seks såkaldte pyramider. Der var en del vilde dyr i parken bl.a. denne hønne.
..og denne farlige fyr. Firben på spring. Den blå dame midt i det grønne. Det var nok ikke stedet for børnene at lave en hule.
Flot natur. Fruen passede godt ind i den flotte natur. Thor Heyerdahl havde en teori om pyramiderne som ikke rigtig holdt vand. De er fra 1800 tallet. En vild blomst.
Heyerdal udviklede sin teori om, at De Kanariske Øer i en fjern fortid var et springbræt mellem Amerika og Middelhavet. Heyerdahl viste med sin ekspedition med papyrus skibet Ra II at en sådan rejse var muligt. Smukt Inka stole? Så besøgte vi Palmetum - en botanisk have på 120.000 m² specialiseret i palmer.
Olieraffinaderiet Muelle De La Hondura set fra parken jaa Ligner stikkelsbær Palme en masse
Flotte palme grene. Flot Banan klasse. Der var ved at komme mange bananer her. Der var plamer i alle farver.
En lille flot dam. En af demange sommerfugle Parque Marítimo César Manrique Henning med vandlandet og havnen i baggrunden.
La bella esposa en el Parque Marítimo César Manrique Ikke Palmesøndag men palme i søen. Så var vi kommet til Santa Cruz hvor vi mødte, Escultura "Lo llevo bien" de Julio Nieto Plaza de España
Fang ved foden af Monumento a los Caídos - monument for de faldne i den spanske borgekrig. Cabildo Insular de Tenerife - Hjemstedet for Ø-rådet på Tenerife Ja, det var så her vi var. Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción (Vore frue kirke)
Smuk pyntet gade. Plaza de España med Monumento a los Caídos hvor vi fik lidt frokost. Julestemning på torvet (PS: det er altid giodt at have en bank i ryggen) Damen med fisken
Plaza del Príncipe de Asturias Alternativt juletræ. Kunne god hænge på fisketorvet. Dejlig miljø med gågader, restauranter etc.
Naturen med de vulkanske bjerge var godkendt. En lille vulkan midt i byen Teide National park. Juan Evero museet fortæller om Juan Évora, den sidste hyrde i nationalparken. Hans lille gedeflok forsynede ham med alt indtil sin død i 1996.
Det er vist det man kalde vildt natur. Fang nyder solen i Teide nationalpark. Mujer hermosa Hombre guapo
Skyerne har lagt sig på vulkanen bag manden. Teide er verdens 3. største vulkan men man kan desværre ikke se den pgra. skyerne Vulkanen er ikke i udbrud men måske i skybrud? Et lidt skævt billede.
Fang med blæst i håret. Fang nu med styr på håret. Fang på vej af en af de mange vandre ruter der findes i parken. Det ligner et stenlandskab.
Restauranten på bjergsiden. Månelandskab Der blæste en stiv kulling fra vest IMG 6230
IMG 6232 De hvide overdækninger er bananplantager Acantilados de Los Gigantes Havnen ved Acantilados de Los Gigantes
Fisk var der ikke mangel på. Feriehytter var der også lige et par stykker af ved Acantilados de Los Gigantes Den lokale kirke i Acantilados de Los Gigantes Palme med masse af frugter.
Fansy vindmåller? Palme Allé Villakvarteret På vej til den lokale landsby mødt vi denne 100 meter løber sammen med hans træner team.
IMG 6259 Fang ved en lidt eventyragtig bebyggelse IMG 6263 Udsigtenfra vores værelse på hotellet
De sørgelige rester af vores frokost.