Alanya - 2022

Vores tur til Alanya i foråret 2022
Første glimt af Alanya som ligger omgivet af bjerge. Gammel vandmølle. Høns i gaderne Så blev konen ramt af noget udslet som krævede en gang behandling.
Behandlingen virkede, og udsletet forsvandt igen. Udsigt ud over Alany (på gå turen op  til slottet) Yes Udsigten ud over den østlige side af Alanya med den hvide minaret i midten
Alanay er en udstrakt by. Udsigt ud over Alanya fra bjerget hvor borgen ligger Udsigt ud over havnen i Alanya med fyrtårnet yderst på molen. Lampefabrikken
Kızılkule - Ikonisk ottekantet tårn fra det 13. årh., der nu rummer et museum med artefakter og etnografiske udstillinger. Fruen med Alanya bugten som baggrund. En del af forsvarsværkene rundt om Alanya borgen En kinsesisk skovtrold?
Kabelbanen, der forbinder stranden med toppen af bjerget / borgen. Alanya bugten set fra vejen op til borgen. Dele af den gamle borgmur Den vestlige siide af Alanya
En del af de gamle bymure omkkring borgen En kold Efes øl siger man ikke nej til. En af mandens yndlings hobbyer. Alanay er lidt større end Århus.
Der var en del fake sejlskibe som man kunne tage på tur med. Det røde tårn og dele af bymuren som er 6.5 kilometer lang Vilde appelsiner Fruen på vej ned af bjerget.
Tyrkiet og selfiie. En rimelig mængde tyrkiske flag. Havnen i Alanya Havnen med Fang i front.
En fyr med attitude Fyrtårnet. Et mini vandfald ved havnen. Dele af den gamle borg.
Havnen med det røde tårn og borgen i baggrunden Det ligner et sejlskib men det ligner kun. Slæbebåde til at slæbe hvad? Hold nu fast hvor er hun flot.
Elegant Lidt som Titanic Det gamle skibsværft Close up af Kızılkule, det ikonisk ottekantede tårn
Endnu et fake sejlskib - Vikingen. Barsk kyst Smuglersted Som det må havede set ud i gamle dage.
Så var det tid til en mormor. Der var rig lejlighed til at tage sig en slapper. Der var en ret afslappet stemning. Jomfruen og sømanden?
Bliver vi kønnere med alderen? Den lokale fisker. Det ligner ... Vores hotel set fra vandet.
Minareter i flertal IMG 4125 Piratens kone Skibet som vi sejlede med - Pirates of the Caribbean - The Flying Dutchman og dens kaptajner Davy Jones og Erdogan.
Bootstrap Bill? Ligner Calypso. Damlataş hulen Hulen skulle efter sigende være en helbredende hule, opdaget i 1948, som tilbyder særlige åbningstider for astmapatienter.
En blind ældre dame? uuuuhyggelig du Markedet i Alanya plus Fang. Det ville være spændende at vide hvorfor det er farligt at svømme i pølen.
Fang foran vores 4-stjernede hotel Der er da lige et par tyrkiske flag. Fang på vej op til Teras Çocuk Parkı Udsigten fra Teras Çocuk Parkı.
Der er da lige et par gule vandtanke på tagene. Las Palmas? Skinnende dame Byen ligger for hendes fødder
Dem kunne man stikke sig på. Hold da fast en udsigt. Flot syn Det er bare hat og briller.
Os to og så en flyvende dame. Som der står Teras Çocuk Parkı Stavefejl
Konen på toppen Ligner lidt:-) Tyrkiets og det lokale flag måske? Noget der stikker og noget som ikke stikker så meget.
Alanya by night Borgen i nattebelysning. Tyrkist te er ikke så dårligt. Statue af tyrkiets grundlægger Atatürk
Konen på vej op til slottet med kabelbanen fra stranden i Alanya Udsigten fra kabelbanen nedover stranden. Det gamle slot hvor det meste er fra Seljuk tiden Gammel kirke fra den byzantiske periode.
Gammel kirke fra den byzantiske periode. Kone fra nutiden. Huse som stadig er godt beskyttet IMG 4242
Udsigten fra slottet nedover Alanay Man skulle være noget af en atlet for at stormer slottet herfra Borgfruen med det store smil og en ok udsigt. Lidt slagvåben er altid godt at have.
Billede af slottet og dets forsvarsmurer. En del af det gamle slot Små sprækker i forsvarværket? Nogle af de flotte mossaik vægge og gulve som har været på slottet
Måske et badeværelse? Minareten kan ses over hele den sydlige del af byen. Nej, det er ikke drivhuse men beskyttelse af dele af slottet. Det ligner noget der er sat forkert sammen (altså ikke konen)
hr. Turtle ...og fru Turtle Alanya om aftenen. Tyrkisk folkemusik på det lokale torv
Konen siddende på klarinetten Love you too. Konen skuille lige have føderne i vandet. Så var der aftensmad - all inclusive
Basaren i Alanya var ikke overrerndt Mehmet Bey som i 1277 lovliggjorde  - Şimden girü hiç kimesne kapuda ve divanda ve mecalis ve seyranda Türki dilinden gayri dil söylemeye - From now on nobody in the palace, in the divan, council and on walks speak no language other than Turkish. Tusmørket er ved at sænke sig over bden sydlge bugt. Bugten i aftenbelysning.
Tusmørke over stramden og havnen. Slottet og fruen gør sig godt i aftenbelysningen. Havnen i Alanya var flot i tusmørket. Den sidste tyrkiste te før hjemrejsen
Så forlod vi Tyrkeit samtiidig med at solen stod op.