Quick Links       
Borris
Borris Skole
Borris Kirke
Ringkøbing-Skjern kom.
Skjern Kommune
Skjern Garden
Skjern håndbold
Åskov kommune
Kibæk Skole
Solrød kommune
Solrød Net
Munkekær Skolen


Nyttige Programmer

Billedbehandling
Hvis man ikke råd til at investerer i Photoshop, Photoshop Elements eller PaintShop kan man bruge et af følgende programmer i stedet.

Gimp
GIMP is the GNU Image Manipulation Program. It is a freely distributed piece of software for such tasks as photo retouching, image composition and image authoring. It works on many operating systems, in many languages. (more...)
Gå til Gimps hjemmeside...

Paint.net
Paint.NET er tænkt som en gratis afløser for det i Windows integrerede (og i øvrigt ganske elendige) Paint. Programmet er ikke helt så avanceret som Photoshop, men har mange af de samme funktioner. Det skulle være tilstrækkeligt til amatører og semi-professionelle, der har brug for at udføre lettere billedbehandlings-opgaver. Og så har det en ganske udmærket brugergrænseflade.
Læs mere om Paint.net

FotoFlexer
Gratis fotobehandling på nettet. Ny hjemmeside gør det legende let at få mere ud af dine billeder. Det nye kraftfulde online-værktøj til billedbehandling hedder Fotoflexer - og som navnet antyder, kan du flekse dine fotos godt og grundigt
Læs mere om FotoFlexer...

PicaJet Photo Organizer
PicaJet Photo Manager helps you automatically manage 1000s of digital photos in seconds. It's impossible to list here all the features that PicaJet photo organizer has. Photo indexing is faster than in other competitive products. PicaJet allows you to selectively index folders or files at any time, review and edit photos as desired, without pigeonholing you into an awkward interface structure. For example, you can view photos the way you prefer, by folders, by ratings or comments or keywords. You can customize the interface any way you like at any time
Læs mere om PicaJet Photo Organizer...
Internet Browsers
Hvis man ikke vil bruge Microsofts Explorer findes der en række glimrende alternativer.

Firefox
Den prisvindende internetbrowser er bedre end nogensinde før. Surf trygt på internettet - Firefox beskytter dig mod virus, spyware og pop-ups. Men Firefox giver dig ikke kun et mere sikkert internet, du får også et bedre internet. Du kan åbne en række hjemmesider i faneblade, der gør det nemt at skifte mellem siderne. Du får et praktisk søgefelt, der giver dig hurtig adgang til en lang række søgetjenester. Og du kan benytte stavekontrol i webmail, forummer og skrivefelter på hjemmesider.
Læs mere om Firefox...

Opera
OPERA BROWSER er en norsk browser, der byder på mange unikke funktioner, bl.a. "mouse gestures" som tillader dig at navigere på internettet ved hjælp af musebevægelser kombineret med museklik.
Læs mere om Opera...

Avant
Avant Browser er en konfigurérbar webbrowser baseret på Internet Explorer med understøttelse af flere samtidige vinduer. Programmet lader brugere browse flere websider samtidig og blokkere for alle uønskede pop-ups. Alle åbnede sider kan nemt stoppes, opdateres, lukkes eller arrangeres med ét klik. Avant indeholder også en indbygget Google søgemaskine, der nemt lader brugere søge efter websider og billeder. Programmets brugerflade kan sættes til dansk, men dette kræver et plugin som kan hentes fra udviklerens hjemmeside. Nyeste udgave øger hastigheden på søgninger betydeligt.
Læs mere om Avant...

Sikkerhed
Der findes en række gratis sikkerhedsprogrammer der med fordel kan hentes og anvendes.

Avg Antivirus
AVG Anti-Virus 7.5 er et gratis anti-virus program, der ligesom andre anti-virusprogrammer ligger i baggrunden og tjekker for vira, mens du arbejder. Med programmet følger scanning af e-mail, on demand scanning - samt tidsbestemte scanninger. Der er gratis adgang til opdateringer, som kan opsættes, så programmet selv tjekker for dem. Programmet kan enten rense inficerede filer eller sætte dem i karantæne til nærmere eftersyn.
Læs mere om Avg Antivirus...

Avg Anti Spyware
AVG Anti-Spyware gennemsøger din computer for de listige programmer og lader dig fjerne dem, du vil af med. Der er dog et problem med at fjerne spionprogrammerne, nemlig at de programmer, der plantede dem, vil holde op med at fungere. Men karantænefunktionen i AVG Anti-Spyware sikrer, at du altid kan fortryde, hvad du fjerner. Det er også værd at være opmærksom på cookies.
Læs mere om Ad-Aware...

Ad-Aware
Ad-Aware er et program, der kan fjerne spyware fra din computer. Spyware er små programkoder, som formidler en kommunikation imellem din computer og en ekstern computer via internettet. Ofte er der tale om, at spywaren holder øje med hvilke sider du kigger på, og derefter sørger de for, at poppe en masse vinduer op med reklametilbud. Andre spyware-programmer kan genere din computer så meget, at den blive langsom og til sidst går ned. Du derfor skal ryddes op på computer en gang imellem, og Ad-Aware er en god hjælp til at fjerne de uønskede kodestumper.
Læs mere om Ad-Aware...
Office programmer
Hvis man ikke vil købe Microsoft Office i dyre domme findes der et par billige alternativer

Open Office
OpenOffice.org er er en komplet fri kontorpakke til tekstbehandling, regneark, diagrammer, præsentationer, databaser, tegninger og websideredigering. Du kan frit hente, installere, bruge og kopiere OpenOffice.org, da kontorpakken udgives under open source-licensen.
Læs mere om Open Office...
Diverse
JAlbum
JAlbum er et gallery program som kan bruges til at lave web foto albummer med dine digitale billeder. Det er det nemmeste og det mest omfattende værktøj i denne kategori! Indtil nu har over 7 million foto albummer blevet publiseret med JAlbum og programmet bliver startet hver 5 sekunds et eller andet sted i verden
Gå til JAlbum...

Babel Fish
Oversættelse program. Med Babel Fish kan dine brugere oversætte tekstuddrag eller hele websites til/fra ni sprog, eller de kan hurtigt oversætte din side til det sprog, de vælger. (Se også www.babelfish.org)
Gå til Alt Vista Babel Fish...

Kort
Har man brug for at finde vej kan man bruge et af følgende links:

Google Map

Krak
Find Vej
Alle links giver en rute beskrivelse/kørsel beskriving og kan vise ruten på et kort.

og så lige....

Står man lige og mangler en kalender kan følgende hjemmeside stærkt anbefales
kalendersiden.dk